Vorming voor Jeugdleiders

Wanneer:
24 februari 2017 @ 20:00 – 26 februari 2017 @ 16:00
2017-02-24T20:00:00+01:00
2017-02-26T16:00:00+01:00
Waar:
Maison ND du Chant d’Oiseau
Franciskanenlaan 3
1150 Sint-Pieters-Woluwe
België
Kosten:
50
Contact:
Vorming voor Jeugdleiders @ Maison ND du Chant d’Oiseau | Sint-Pieters-Woluwe | Brussels Hoofdstedelijk Gewest | België

Goede wil is niet voldoende om van jou een goede A-Jeugdleider te maken. Ziehier, een leuke gelegenheid om vooruit te komen!  Kom aanleren hoe je van A tot Z een activiteit organiseert, leidt en evalueert. Kom je creativiteit ontwikkelen in het animeren van een groot spel of avondwake. Je zult leren hoe je een AJ jaar programmeert in samenwerking met de plannen van je kerk. We zullen spreken over de taak en de doeleinden van de Adventjeugd waarin je je wilt engageren. Dit alles om je steeds beter te vormen voor de dienst bij de kinderen en de jongeren tijdens onze lokale of federale activiteiten.

Deze vorming bestaat uit drie etappes (basis, bevestiging en verdieping) met een frequentie van een weekend per jaar. Vraag aan je gemeente je daar naartoe te sturen! Theoretische en praktische vormingsmodules die zich bezighouden met de grondbeginselen van animatie (pedagogische – en activiteitenprojecten, veiligheid, evaluatie, geestelijke projecten…).

Twee groepen zullen parallel werken : de eerste voor de animatoren die vorig jaar aanwezig waren en die een ‘bevestigings’sessie zullen beleven. De andere groep is voor de animatoren die pas beginnen en die de ‘Basis’ groep vormen.

Ga naar www.aj-ja.be voor opgaven.

Reageren is niet mogelijk