Jeugdcongres 2016 “Wees Moedig!”

Youth Congres 2016, MechelenOndanks de koude temperaturen kregen vele harten het warm tijdens het verlengde Wapenstilstand weekend van 10 tot 13 november. De jeugd en de verantwoordelijken van de Internationale Kerk van Brussel zijn God heel dankbaar voor het Jeugdcongres ‘Wees moedig’. Dit ging door in Mechelen met de steun van de Federatie. Deze derde editie is een zegen geweest zowel voor de organisatoren als voor de deelnemers, die dit congres ook met vasten en gebed hadden voorbereid.

Meer dan 260 deelnemers uit 9 verschillende landen hebben de bemoedigende woorden van gastspreekster Janet Page kunnen waarderen, evenals de workshops van Philippe Leduc, Leandro Fonseca, Stefan Hartmann, Ricardo Pereira en Johan Vanbrabant.

Geïnspireerd door de tekst uit Deuteronomium 31:6 “Wees sterk en dapper. Jullie hoeven echt niet bang voor hen te zijn. Want de Heer, jullie God, zal jullie helpen. Hij blijft steeds bij jullie, hij zal jullie niet in de steek laten.” (BGT) hebben de zes sprekers verschillende onderwerpen aangesneden die relevant zijn voor ons leven. Zij hebben ons aangemoedigd te durven geloven in Gods beloften, een rijk gebedsleven te leiden, aan God te vragen ons te helpen dagelijks zijn Woord te lezen en te leven zoals God het van ons verlangt, en tenslotte om Gods macht te durven ontdekken en begrijpen.

Youth Congres 2016, outsideMet deze uitdagingen in gedachten en ondanks het koude weer, hebben talrijke jeugdgroepen zich verspreid in het stadscentrum van Mechelen voor verschillende activiteiten: uitdelen van warme dranken en boeken, zang, voorstellen van een workshop gezondheid en lichaamsbeweging, ruilen van een appel voor een sigaret, gebed, knuffelen of een uitnodiging voor een film. Naar aanleiding van deze ervaring werden veel jongeren geraakt en aangemoedigd om hun verbondenheid met Christus te vernieuwen en om durven deel te hebben aan zijn werk.

We zijn ervan overtuigd dat de deelnemers aan dit congres “Wees moedig” werden gemotiveerd zoals wij werden.
Nu al spreken we af voor volgend jaar in centrum ‘Destelheide’ in Dworp van 24 tot 26 november 2017!

Youth Congres 2016, total group

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.