Nieuw Bestuur Nederlandse Unie

Dagelijks Bestuur vlnr: Istrahel Schorea, Rob de Raad, Enrico Karg

Het afgelopen weekend vond de vijfjaarlijkse sessie van de Nederlandse Unie plaats in Almere. Tijdens deze vergadering op de tweede dag werd er een nieuw Dagelijks Bestuur gekozen. Ds. Rob de Raad werd benoemd tot de nieuwe voorzitter. In de middag werden ook de algemeen secretaris en penningmeester benoemd: ds. Enrico Karg en Istrahel Schorea.

nieuwe samenstelling

Ds. De Raad is op dit moment voorzitter van het district Noord en heeft ruime bestuurservaring. Hij is al meer dan dertig jaar in dienst van het kerkgenootschap en bekleedde acht jaar de functie van secretaris. Ook was hij jarenlang districtsvoorzitter van de voormalige districten Noordoost Nederland en Midden Nederland. Ds. De Raad: ‘Het is een voorrecht om de kerk te mogen dienen, maar ook een hele grote verantwoordelijkheid. In de komende periode is het belangrijk dat wij met elkaar verbinding zoeken en elkaar aanmoedigen en versterken in het geloof.

Ds. Karg trad in 2011 in dienst bij het kerkgenootschap. Hij is momenteel predikant in Almere en Amersfoort. Ook hij voelt zich bevoorrecht om benoemd te worden en is heel blij dat zo’n groot deel van de afgevaardigden instemde met zijn benoeming. ‘Ik zal mijn uiterste best doen om het goede werk van de vorige secretarissen voort te zetten. Ik hoop bij het werk op veel gebed uit het veld.’

Schorea is sinds 2012 werkzaam als penningmeester voor het Landelijk Kantoor. Hij zal zijn huidige functie de komende vijf jaar dus voortzetten. Hij laat weten dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat in hem is uitgesproken. ‘Ik ben ook dankbaar dat ik met de vorige leden van het Dagelijks Bestuur heel fijn heb mogen samenwerken. Ik heb er vertrouwen in dat we de ingeslagen weg om de kerk weer financieel gezond te maken in samenwerking met de twee nieuwgekozen leden van het Dagelijks Bestuur zullen aanhouden.’

Ook afscheid

Het verwelkomen van een nieuwe voorzitter en secretaris betekent ook dat de huidige voorzitter en secretaris afscheid nemen. Ds. Wim Altink houdt een toespraak, waarin hij zegt zich gedragen te hebben gevoeld in zijn taak als voorzitter. Ook bedankt hij zijn collega’s uit het Dagelijks Bestuur, ds. Bert Nab (en daarvoor ds. Tom de Bruin) en Istrahel Schorea voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren.

[Nelske Verbaas / Nederlandse Unie]

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.