Raoul Dederen overleden

dr. Raoul Dederen (1925 - 2016)

dr. Raoul Dederen (1925 – 2016)

Afgelopen maandag, 24 oktober 2016, is dr. Raoul Dederen op 91-jarige leeftijd overleden. Dr. Dederen was een invloedrijke adventistische theoloog en onderwijzer geboren in 1925 in Pepinster, België. Vanaf 1947 is hij 7 jaar predikant in België geweest waarna hij 10 jaar les gaf aan de adventistische universiteit van Frankrijk in Collonges-sous-Salève. In 1964 werd hij geroepen om als professor in systematische theologie les te geven aan Andrews University in Michigan, Amerika. Daar heeft hij verschillende functies gehad inclusief decaan van de theologische opleiding (1989-1991) en verschillende onderscheidingen gekregen, waaronder de “John Nevins Andrews Medallion”.

Dr. Dederen heeft verschillende boeken gepubliceerd, maar zijn grootste bijdrage aan adventistische theologie wordt gezien in zijn redacteurschap van “Handbook of Seventh-day Adventist Theology” (2000). Verder heeft hij de kerk verschillende keren vertegenwoordigt tijdens de verschillende interkerkelijke gesprekken. Na zijn pensionering in 1991 bleef hij les en advies geven als emiritus-professor. Dr. Dederen gaf onder andere les in de theologie van openbaring en inspiratie, de doctrine van de kerk, doctrine van Christus, Rooms-Katholieke theologie en eucumenische trends.

Dr. Dederen was voor 68 jaar getrouwd met Louise Fyon. Hij zal in het bijzonder gemist worden door zijn kleindochters Francine Bergmann en Sheila Besirli.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.