Calendar

dec
22
za
AJ Kerstmarkt
dec 22 @ 18:00 – 22:00
AJ Kerstmarkt @ Adventkerk Antwerpen | Antwerpen | Vlaanderen | Belgium

Wat is de perfecte formule voor een geslaagde AJ Kerstmarkt? Toffe babbels in een sfeervolle zaal boordevol lichtjes, activiteit, muziek, eten en drinken.

Wie ervoor zal zorgen dat deze avond in goede banen wordt geleid zijn onze Antwerpse Adventjeugdleiders. Ook onze vonkjes, préverkenners en verkenners zetten hier hun beste beentje voor!

De actie is ten voordele van ADRA-België.

jan
13
zo
Ouderlingendag
jan 13 @ 10:00 – 13:00
Ouderlingendag @ Brussels International Kerk

De dag is bedoeld voor ouderlingen en predikanten en staat in het teken van de aankomende Algemene Vergadering (AV) en dan met name over de werking van de vergadering en hoe ouderlingen samen met hun predikant de afgevaardigden van hun gemeenten goed kunnen voorbereiden. En natuurlijk zal er tijd zijn om vragen te kunnen stellen over de aankomende AV.

 

We zijn samen de kerk en een goede kennis over de werking van de kerk is cruciaal om misverstanden en miscommunicatie te voorkomen. We bevelen deze dag dan ook sterk aan en hopen de ouderlingen en predikanten één van de twee dagdelen te mogen verwelkomen.

feb
22
vr
Vorming voor Jeugdleiders
feb 22 @ 20:00 – feb 24 @ 16:00
Vorming voor Jeugdleiders @ Maison ND du Chant d'Oiseau | Sint-Pieters-Woluwe | Brussels Hoofdstedelijk Gewest | Belgium

Goede wil is niet voldoende om van jou een goede A-Jeugdleider te maken. Ziehier, een leuke gelegenheid om vooruit te komen!  Kom aanleren hoe je van A tot Z een activiteit organiseert, leidt en evalueert. Kom je creativiteit ontwikkelen in het animeren van een groot spel of avondwake. Je zult leren hoe je een AJ jaar programmeert in samenwerking met de plannen van je kerk. We zullen spreken over de taak en de doeleinden van de Adventjeugd waarin je je wilt engageren. Dit alles om je steeds beter te vormen voor de dienst bij de kinderen en de jongeren tijdens onze lokale of federale activiteiten.

Deze vorming bestaat uit drie etappes (basis, bevestiging en verdieping) met een frequentie van een weekend per jaar. Vraag aan je gemeente je daar naartoe te sturen.

VOOR WIE?
Iedere leider in actieve dienst, beginner of ervaren, die door zijn AJ-groep of zijn gemeente wordt gestuurd.

WELK PROGRAMMA?
Theoretische en praktische vormingsmodules die zich bezighouden met de grondbeginselen van animatie (pedagogische – en activiteitenprojecten, veiligheid, evaluatie, geestelijke projecten…).

Twee groepen zullen parallel functioneren: de eerste (niveau 3) bestemd voor de animatoren die het vorig jaar het niveau 2 hebben gevalideerd en die een sessie ‘Verdieping’ zullen volgen. De andere groep (niveau 1) is bestemd voor de animatoren die het niveau 2 hebben gevalideerd of voor de nieuwe animatoren (die dan het niveau 2 het volgende jaar zullen moeten valideren).

HOEVEEL?
De gevraagde som per deelnemer (50 € per weekend) is maar een gedeelte van de verblijfskosten; het andere deel wordt door het Jeugddepartement gefinancierd. Het omvat het verblijf in een twee¬persoons¬kamer, de maaltijden en de pedagogische documenten. De gemeente van de deelnemer wordt uitgenodigd financieel bij te dragen (bijvoorbeeld voor de helft) aan de kosten van de opleiding van de animator die ze sturen. Onze gegevens voor de storting: BE65 3630 3223 8796, IBAN: BRUBEBB met vermelding “VormingsWE + je naam en voornaam”.

mrt
31
zo
Vormingsdag Afgevaardigden
mrt 31 @ 10:00 – 16:30
Vormingsdag Afgevaardigden @ Brussels International Kerk

Een dag ter voorbereiding van de afgevaardigden voor de aankomende Administratieve Vergadering van de Belgisch-Luxemburgse Federatie. Tijdens deze dag wordt er uitleg gegeven over het functioneren van de Administratieve Vergadering. Met name hoe de verschillende commissies werken, hoe u het woord kunt nemen tijdens de vergadering, hoe de diverse rapporten worden besproken en afgestemd, hoe u eventuele voorstellen kunt doen en hoe deze afgestemd worden.

apr
20
za
Impact Dijon
apr 20 – apr 22 hele dag
Impact Dijon @ Palais des congrès | Dijon | Bourgogne Franche-Comté | Frankrijk

Het AJ Departement van de Frans-Belgische Unie organiseert regelmatig (ongeveer om de 2-3 jaar) een congres voor de jonge mensen van 16 tot 35 jaar van de drie Federaties op haar grondgebied, evenals voor de jeugd van Romaans Zwitserland.

Tijdens dit congres worden momenten van lofzang, meditatie, maar ook van ontspanning aangeboden rondom het ‘Impact’ thema en dit jaar meer specifiek Authenti’cité.  De speciale gast is Jonatan Tejel, jeugdleider van onze Divisie. Meerdere workshops over dit thema zullen op het programma staan, maar er zullen ook andere pertinente en actuele onderwerpen worden aangesneden.

Dit congres is Franstalig en om praktische redenen is het niet mogelijk om voortdurend een vertaling naar het Nederlands te waarborgen, noch van alle activiteiten die parallel zullen verlopen.

Indien je voldoende Frans begrijpt en indien je wenst deel te nemen aan dit congres, dan nodigen we je uit dit informatieformulier in het Frans te gebruiken of de website www.aj-ja.be te raadplegen, waar je alle praktische inlichtingen kan terugvinden. Opgepast: om van optimale transportcondities en van de beste prijs te kunnen genieten, moet je inschrijven vóór 1 maart.

Aarzel niet ons te contacteren indien je meer informatie wenst.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.