Beroemde Adventistische Dirigent in België

Het Vlaams Radio Koor

Op verschillende data in januari en februari in 2019 zal het Vlaams Radio Koor onder leiding van dirigent Ken Burton een optreden verzorgen in België. Ken Burton is beroemd geworden met zijn koor de “London Adventist Chorale”, waarmee hij zelfs voor de Britse koningin mocht optreden. In Engeland wordt Burton gezien als dé gospelspecialist. Burton heeft de soundtrack voor de film “Black Panther” gedirigeerd en heeft verschillende keren gejureerd op de Britse televisie. Nadat in 1994 de “London Adventist Chorale” koor van het jaar werd, zit Ken Bruton nu zelf in de jury van het televisieprogramma. In 1995 trad het “London Adventist Chorale” op tijdens de Generale Conferentie in Utrecht, Nederland.

In België zal Ken Burton het Vlaams Radio Koor dirigeren met het programma genaamd “Gospel Train”. Ibernice Macbean zal als soloist het koor ondersteunen. Zij is een bekende jazz- en popzangeres en heeft samengewerkt met o.a. Marco Borsato, Tony Hadley, Mark King en Natalia.

De concertreeks heeft de naam “Gospel Train” meegekregen en zal een serie koorliederen ten gehore brengen die haar wortels heeft in de Negro Spiritual. “Hoe anders uitten de onderdrukte slaven in de Nieuwe Wereld hun gevoelens, miserie en geloof. De Afrikaanse ritmes van hun geboortegrond, de erbarmelijke omstandigheden waarin ze amper overleefden, de hoop die ze vonden in hun Christelijke geloof: al deze elementen samen vormden de voedingsbodem voor de Negro Spiritual.” Aldus de website van het Vlaams Radio koor. Voor meer informatie over het programma en eventuele kaartverkoop kunt u zich wenden tot: www.vlaamsradiokoor.be.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.