Resultaat Bijbelraadsel

De winnende groep, Brussel

Wat kan er nog meer gezegd worden over het Bijbelraadsel na 17 jaar? Elk jaar brengt het meer dan 250 doorgewinterde groepen samen in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Iedereen kent onderhand het principe: beantwoord Bijbelse vragen waarmee aan de hand van letters een raadsel wordt gevormd. Zoek dan de oplossing van dit raadsel en bel de federatie, indien mogelijk voordat de andere teams bellen.

Als je het zo verteld heeft het niets speciaals meer. En toch, een getuigenis geeft deze versie in 2019 een speciale smaak. Inderdaad, dit spel wordt door de meesten herkend als een gezellig moment of een gelegenheid om nieuwe dingen in de Bijbel te ontdekken. Het kan ook een geweldig hulpmiddel zijn voor teambuilding en kennismaking. Zo waren er enkele bezoekers die een van onze gemeenten bezochten en deel namen, ze werden op een heel natuurlijke manier onderdeel van de groep. “Het raadsel” is daarmee een ​​cement dat de kennismaking bevordert en iedereen in staat stelt om deel te nemen. Vooral omdat, zelfs als de Bijbelkennis niet voor iedereen hetzelfde is, het taalkundige aspect of de computerkennis nog altijd blijft en die kunnen net de sterke punten van een bezoeker zijn. Voeg daarbij een gezellige sfeer, teamgeest en wat lekkers om de geleverde inspanningen te belonen toe, en je hebt het perfecte recept voor een geslaagde middag.

Laten we niet vergeten de winnaars te feliciteren en natuurlijk de jongeren en de kinderen, die schitterden ondanks de moeilijke vragenlijsten. Speciale vermelding voor de kerk van Moeskroen die na jaren eindelijk is beloond door het vinden van het juiste antwoord. Dank ook aan de ontwerpers van de raadsels en de vertalers voor hun toewijding en creativiteit.

Noteer alvast 25 januari 2020 voor een nieuw raadsel en een nieuwe formule die nog leuker is!

Hier is de officiële ranglijst in onze federatie:

Volwassenen:

 1. Brussel – 16:10 uur
 2. Brugge – 16:32 uur

Kinderen:

 1. Brussel Centrum/Woluwe/Franstalige Afrikaanse Kerk – 16:16 uur
 2. Luik – 16:17 uur
 3. Namen – 16:49 uur
 4. Thulin – 16:55 uur
 5. Esch (Luxemburg) – 17:28 uur

Jongeren:

 1. Spaanstalige kerk Bizet – 16:27 uur
 2. Brussel Centrum/Woluwe/Franstalige Afrikaanse Kerk – 16:37 uur
 3. Thulin – 16:51 uur

Adultes (Volwassenen FR):

 1. Namen – 16:41 uur
 2. Woluwe – 16:42 uur
 3. Thulin – 16:47 uur
 4. Moeskroen – 17:26 uur
 5. Luik – 17:38 uur
 6. Brussel-Centrum – 17:39 uur
 7. Spaanstalige kerk Bizet – 17:40 uur

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.