Teken de petitie

De Adventkerk en ADRA geloven dat elk kind, overal recht heeft op onderwijs. Jammer genoeg worden 262 miljoen kinderen in de wereld dit recht onthouden. Teken alstublieft deze petitie, zo deelt u in een wereldwijde Advent-geleidde beweging om ervoor te zorgen dat kinderen naar school kunnen, hun educatie kunnen beeïndigen en zo een betere toekomst zullen hebben.

Een kind dat niet naar school gaat is kwetsbaarder voor mensenhandel, werving door militia’s en een verhoogd risico op een kindhuwelijk, tienerzwangerschap en kinderarbeid.

De oproep voor elk kind overal in school te zijn is een erkenning van de waarde en het potentieel van elk individueel kind. Alle kinderen zijn Gods kinderen – kostbaar in zijn ogen – en verdienen de mogelijkheden een waardig en doelmatig leven te leiden, vrij van misbruik en ketens van armoede.

De kracht van het onderwijzen van elk kind is enorm. Als alle meisjes hun middelbaar onderwijs afmaken, zouden er 49% minder gevallen van kindersterfte zijn, 64% minder kinderhuwelijken en 59% minder tienerzwangerschappen, en ze zouden 45% meer verdienen dan een vrouw zonder opleiding. Gewapend met een waardering en het belang van onderwijs en de middelen om haar kinderen door school te ondersteuenen, kan de cyclus van armoede gebroken worden. Toekomstige generaties kunnen profiteren van het onderwijs van één meisje.

Teken hier de petitie.

Reacties zijn gesloten.