Gezondheid

fz_mod_viesante_logo_fr_cropped_small1Gezondheid heeft altijd een zeer belangrijke rol gespeeld bij Zevendedags Adventisten. Zo letten Adventisten meer op wat ze eten, vermijden ze bepaalde vlees- en vissoorten en zijn een aanzienlijk aantal Adventisten vegetariër. Verder roken Adventisten niet en consumeren ze geen alcohol. Om gezondheid verder te promoten hebben we een departement gezondheid en een liga Leven en Gezondheid. Beiden werken nauw samen.

De Liga is gericht op het menselijk welzijn door een gezonde en natuurlijke levensstijl te promoten. De activiteiten van de Liga hebben tot doel om het publiek bewust te maken van het belang van een goede hygiëne. Door mensen concrete adviezen en middelen in handen te geven waarmee zij hun dagelijkse gezondheid kunnen verbeteren, hoopt de Liga een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van mensen. Zoals veel andere stichtingen is de Liga voortgekomen uit een religieuze beweging. De stichting is echter neutraal en houdt zich afzijdig van alle mogelijke religieuze werving of zending.

Doelen van de Liga en het gezondheidsdepartement zijn:

  • Informatiecampagnes, en activiteiten om mensen bewust te maken van verschillende thema’s rondom gezond leven (voeding, voldoende beweging, welzijn, etc.)
  • de organisatie van “5-dagenplannen.” Dit zijn bijeenkomsten waarin mensen worden ondersteund bij het stoppen met roken;
  • de organisatie van de “Expo Gezondheid.” Dit zijn interactieve tentoonstellingen voor zowel volwassenen als kinderen rond het thema gezondheid;
  • de ondersteuning van en samenwerking met andere organisaties met soortgelijke doelstellingen.

De Liga heeft een eigen YouTube-kanaal (Klik hier), en het departement wordt geleid door Violeta Tudor ()

Reacties zijn gesloten.