Werken bij ons

Werken voor de Belgisch-Luxemburgse Federatie betekend dat je komt te werken voor een kerk. En het voornaamste werk dat de Federatie aanbiedt is predikantenplaatsen. Op dit moment werken er 14 predikanten, waarvan 2 deeltijds, voor de Federatie. Op het hoofdkantoor van de Federatie werken er nog 3 andere mensen, 2 secretaresses en 1 penningmeester. Van al onze werknemers verwachten we uiteraard, naast hun competenties, dat ze de normen en waarden van onze kerk delen en uitdragen.

Ik wil als predikant voor de Federatie werken, hoe?

Het predikantenwerk is niet zomaar een baan, het is eerder een roeping, een diepe overtuiging dat God je geroepen heeft om de kerk en haar leden te dienen. Het is leuk, uitdagend en gevarieerd werk, maar jet moet ook de nodige opofferingen doen. Het salaris is in vergelijking tot de eisen en de positie niet hoog. Je maakt veel uren, en het werk kan gepaard gaan met de nodige kritiek. Daartegenover staat dat je je werk voor een groot gedeelte zelf mag inrichten. Je bent vaak deel van de hoogtepunten van iemands leven, geboorte, huwelijk, doop, etc. Vanwege haar internationale netwerk zijn er vele mogelijkheden tot werk rond de wereld. En het geeft een enorme voldoening om deel te mogen zijn van de geloofsontwikkeling van je gemeenteleden.

Predikanten moeten uiteraard ook de juist vooropleiding hebben. We verwachten minimaal een Masters opleiding op een relevant vlak (theologie, religie, pastorale zorg, Adventistisch onderwijs, etc.). Daarbovenop verwachten we ook dat een gedeelte van de opleiding is gevolgd aan één van de Adventistische onderwijsinstellingen in Europa, met een voorkeur voor Campus Adventiste du Saleve, Hochschule Friedensau of Newbold College. Dit zijn niet de goedkoopste opleidingen en daarom kun je ook voor financiële steun bij de Federatie aankloppen.

Na je opleiding volgt de sollicitatie- en stageprocedure. In de Adventkerk, soliciteer je altijd bij de Federatie en niet bij de lokale gemeente. De Commissie Personeelszaken van de Federatie buigt zich vervolgens over je sollicitatie en doet de nodige interviews met je. Vervolgens geven zij een al dan niet positief advies aan het Federatiebestuur. Als zij ook instemmen dan wordt je aangenomen op een tijdelijk contract. Je houdt dit tijdelijk contract gedurende je tweejarige stage, waarna, als alles goed gaat, je aangenomen wordt als geautoriseerd predikant.

Ik heb al jaren gewerkt, maar wil nu predikant worden.

Als je al een tijd hebt gewerkt en op latere leeftijd pas de roeping krijgt (ook wel late roeping genoemd), dan is er een iets ander traject. We verwachten nog steeds dat je een Masters graad hebt op een relevant vlak. De meesten met een late roeping hebben dat niet en dienen dan ook nog een Masters te behalen aan één van de Adventistische universiteiten in Europa. Deze universiteiten hebben verschillende programma’s waar ze je zo snel mogelijk een Masters graag willen geven, rekening houdend met je voorgaande opleiding. Na succesvol je Masters op het relevante vlak te hebben behaald, volgt de normale sollicitatieprocedure, waarna er vaak een éénjarige stage volgt.

Zijn er ook andere mogelijkheden?

De Belgisch-Luxemburgse Federatie is klein en heeft maar een beperkt aantal arbeidsplekken en mogelijkheden. Maar de Federatie maakt onderdeel uit van een groot internationaal netwerk van Adventistische instellingen en kerken. Hieronder kun je verschillende openstaande arbeidsmogelijkheden terug vinden. Voor verdere vragen kun je altijd contact met ons opnemen via het contacformulier.

Arbeidsmogelijkheden:

 

Federatie zoekt secretaresse/secretaris - De Belgisch-Luxemburgse Federatie is op zoek naar een veelzijdige deeltijd secretaresse/secretaris om zo spoedig mogelijk in dienst te treden. Gezien de taalsituatie in Belgïe, is de Federatie specifiek op zoek naar nederlandstalige ondersteuning met een goede kennis van het Frans. Als veelzijdig secretaresse/secretaris zal je takenpakket onder andere bestaan uit:...

Verder lezen

De Campus is op zoek naar een hoofdbibliothecaris - De Adventistische Campus Salève is op zoek naar een voltijdse hoofdbibliothecaris met een vast contract vanaf 1 april 2022. De Campus is gelokaliseerd in Collonges-sous-Salève, Frankrijk, en is het franstalige opleidingsinstituut van de Inter-Europese Divisie en de Frans-Belgische Unie. U brengt verslag uit aan de directeur-generaal en hebt de volgende...

Verder lezen

Unie zoekt secretaresse/secretaris - De Frans-Belgische Unie is op zoek naar een veelzijdige kantoor secretaresse/secretaris, met een vast contract en fulltime, om op 1 januari 2022 in dienst te treden. De Frans-Belgisch Unie is gevestigd in Dammarie-les-Lys, Frankrijk, en is het overkoepelend orgaan voor de Federaties van Adventkerken in België, Frankrijk en Luxemburg. Als...

Verder lezen

Reacties zijn gesloten.