Federatiekantoor effectief gesloten

Naast dat de Federatie alle kerken heeft geadviseerd haar deuren te sluiten en alle samenkomsten zoveel mogelijk te annuleren of op te schorten, is het kantoor effectief enkel telefonisch en via e-mail te bereiken. Het personeel van de Federatie is gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en op afstand te werken. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in een goede internet connectie en de mogelijke technologieën om toegang te krijgen tot het netwerk en diverse bestanden. Het kantoor gaat niet volledig dicht om toch nog de post te kunnen verwerken.

De Federatie is verder begonnen al haar vergaderingen online te voeren. Zo werd de afgelopen bestuursvergadering volledig online gevoerd en is het komende overleg met de predikanten ook online gepland. “Het vergt een iets andere manier van vergaderen en het heeft niet dezelfde dynamiek, maar voor een noodoplossing is het bijzonder effectief”, aldus Jeroen Tuinstra, voorzitter van de Federatie.

De federatie houdt nauwgezet de ontwikkelingen en berichtgevingen rond het Coronavirus in de gaten. Samen met haar predikanten en ouderlingen probeert ze goed mogelijk de belangrijkste elementen van het kerkelijk leven te garanderen. Door middel van online kerkdiensten, telefonisch contact met de oudere leden, nieuwe technologieën, online resources, etc.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.