Overlijden Joannes ‘Jean’ Geeroms

Jean Geeroms (1932 - 2019)

Jean Geeroms (1932 – 2019)

Met grote droefenis hebben we afscheid moeten nemen van Joannes ‘Jean’ Geeroms. Geboren op 2 februari 1932 in Meerbeek en heengegaan op 9 november 2019 in Brugge, na meerder langdurig complicaties met zijn gezondheid. Op 87 jarige leeftijd is hij vredig heengegaan, omringt door zijn geliefden. Hij laat 4 volwassen kinderen en vele klein- en achterkleinkinderen na. Jean stond bekend om zijn lange actieve betrokkenheid bij de kerk.

In 1954 is Jean Geeroms begonnen als evangelist in Brussel en Opvelp voor de Adventkerk. Al direct na een jaar werd zijn organisatorische kant ontdekt en werd hij gekozen tot jeugdsecretaris voor de Federatie. Dit is hij blijven doen tot hij in 1971 gekozen werd tot voorzitter van de Federatie. Ondertussen was hij in 1965 ingezegend tot predikant. Tot hij gekozen werd als voorzitter heeft hij gediend als predikant in de gemeenten Antwerpen, Brugge, Oostende, Brussel en voor een zeer korte tijd in Gent. Zelfs tijdens zijn voorzitterschap heeft hij nog de verantwoording voor de gemeente Mersch in Luxemburg op zich genomen. Na zijn voorzitterschap heeft hij als predikant gediend in de gemeente Kortrijk, Roeselare en Ieper tot 1983.

Vanaf 1983 begon er een nieuwe fase in het leven van Jean en zijn familie. Vanwege familiare omstandigheden kon hij niet verder werken als predikant. Kenmerkend voor Jean, keerde hij niet de rug naar de kerk, maar diende hij de kerk verder als directeur van de ontwikkelingshulporganisatie ADRA. Dit is hij blijven doen tot zijn pensioen in 1995. Na zijn pension tot 2012 is hij dit blijven doen als vrijwilliger.

Jean Geeroms zal herinnerd worden aan zijn tomeloze inzet voor de kerk en later voor ADRA. Jean was iemand die nooit verlegen zat om een verhaal en kon je uitgebreid vertellen over de verhalen in de Bijbel en de geschiedenis van de kerk. Een kort gesprek was eigenlijk niet mogelijk, maar altijd bijzonder gastvrij. Tot nog een paar maanden geleden was hij zeer actief in de gemeente Oostende, die hij ondanks z’n slechte gezondheid nog steeds via het openbaar vervoer probeerde te bereiken. Jean is zogezegd gestorven in “het harnas”, wat niet altijd positief uitpakte voor z’n familie. Toch zal Jean gemist worden door, allereerst door z’n familie, maar ook door alle kerken waar hij gediend heeft. We wensen de familie alle sterkte en zegen toe met dit verdriet.

U kunt hier het condoleanceregister tekenen.

Reacties zijn gesloten.