Overlijden Léon Liénard

Op 95 jarige leeftijd is Léon Liénard vredig ingeslapen in het ziekenhuis van Doornik. Geboren op 31 januari 1926 in Quaregnon in een Katholiek gezin, groeide hij de eerste 4 jaar op bij zijn grootmoeder alvorens hij weer werd verenigd met zijn ouders en broer. Het gezin Liénard werd uiteindelijk vlak voor de oorlog bekeerd tot het Adventisme door lezingen in het gebouw van de Ernest Allardstraat.

Na zijn theologische opleiding aan Collonges-sous-Salève, Frankrijk en Newbold College, Engeland werd hij predikant in de gemeente Bruxelles-Centre in 1952. Kort na zijn aanstelling trouwde hij voor het eerst met Esther, die jarenlang bijbelcursussen volgde. Als weduwnaar hetrouwde hij Jaqueline Vanheghe. Gedurende zijn carrière toerde hij door Waalse kerken en nam deel aan de bouw van twee kerkgebouwen in Verviers en Nijvel. Dit waren oorspronkelijk huizen die omgebouwd moesten worden tot kerken.

Zijn oudere broer Raymond Liénard, raakte ook professioneel betrokken bij kerk en maakte deze opmerking ten aanzien van zijn broer: “Ik kan er aan toevoegen dat Léon de laatste van de predikanten was die van deur tot deur ging om het evangelie aan zijn tijdgenoten te presenteren. Moeilijke taak, en ik moet mijn broer’s nederige doorzettingsvermogen groeten.”

In 1959 werd hij ingezegend tot predikant waar hij tot 1989 actief is gebleven. Uiteindelijk heeft hij de kerk 37 jaar gediend alvorens hij met emeritaat is gegaan. Na zijn emeritaat heeft hij nog vele jaren als gastspreker opgetreden. Op 2 juni 2021 is hij uiteindelijk overleden. Hij wordt overleefd door zijn vrouw Jacqueline en twee kinderen Mireille en Etienne aan wie wij onze dank voor de niet aflatende inzet van hun echtgenoot en vader.

Reacties zijn gesloten.