Tijdelijke sluiting plaatsen van aanbidding op het grondgebied van de Frans-Belgische Unie

Na het persbericht van de president van de Franse Republiek, Emanuel Macron van donderdagavond 12 maart. Evenals de aanwijzingen van de Belgische regering over de pandemie van het Coronavirus (COVID-19), en gezien de ernst van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie in de afgelopen dagen waarbij duizenden levens worden getroffen. Roept de Unie van Adventistische Federaties van Frankrijk, België en Luxemburg (UFB), in overleg met de kantoren van de Federaties van Noord-Frankrijk (FFN), Zuid-Frankrijk (FFS) en de Belgisch-Luxemburgse (FBL), op tot sluiting op hun grondgebied van alle kerken en erediensten vanaf deze zaterdag 14 maart 2020 en dit tot nader order.

Als kerk is het onze plicht om de aanbevolen voorzorgsmaatregelen te nemen en zowel onze leden als de maatschappij de verzekering te geven van onze volledige samenwerking en concrete deelname aan de wereldwijde inspanning om de risico’s van dit virus te beperken.

De federale kantoren (FFN, FFS, FBL) en het UFB-kantoor volgen de ontwikkelingen van de gezondheidssituatie in deze gebieden op de voet om de duur van deze preventieve sluiting de komende dagen te bepalen.
Uiteraard weet de UFB en elke Federatie dat deze aanbeveling lokale kerken voor nieuwe uitdagingen stelt. Elke federatie zal de komende tijd alternatieven en middelen aanbieden om online erediensten te volgen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.