Drie dagen pastorale ontmoeting in de natuur

Als we het over de predikanten hebben, gebruiken we soms het begrip ‘pastoraal lichaam’. Mooi beeld, inderdaad! Maar de realiteit laat zien dat predikanten vaker kleine, geïsoleerde eilandjes zijn midden in een oceaan van werk, waardoor ze weinig tijd hebben om hun collega’s te ontmoeten.

Het was dan ook met groot genoegen dat ons pastorale lichaam van 12 tot 14 juni bijeenkwam in een charmante en rustieke chalet gelegen in het dorp Barvaux.

 

Op het programma stonden uiteraard werksessies, afgewisseld met enkele momenten van teambuilding, onder meer tijdens het bereiden van de maaltijd. Gedurende deze drie dagen werden hersenen en harten uitgedaagd rond een cruciaal onderwerp: de benadering en evangelisatie van de geseculariseerde bevolking. Onder leiding van Jonathan Contero, adjunct-directeur van de Generale Conferentie van het “Center for Secular and Post-Christian Mission”, werden cruciale vragen gesteld, debatten gelanceerd, momenten van uitwisseling georganiseerd…

Op basis van deze reflecties werden ideeën voor concrete projecten voorgesteld om het niet alleen bij discussies te laten, maar ze ook toe te passen op de realiteit. De komende weken zullen we dit onderwerp verder uitwerken.

Laten we niet vergeten dat een eerste project al enkele maanden actief is: de Nosso Refugio-groep brengt overtuigde christenen en geseculariseerde mensen samen. (zie vorig artikel)

De pastorale werd afgesloten met een wandeling in het Ardense bos om even lekker uit te waaien voordat iedereen terugkeerde naar de eigen streek.

Laten we niet vergeten onze predikanten te steunen, zowel door gebed als door onze welwillende hulp.

Reacties zijn gesloten.