Yves Pierre gekozen tot nieuwe voorzitter

De oude en nieuwe voorzitter

Van 17 tot 21 mei vindt de Algemene Vergadering van de Belgisch-Luxemburgse Federatie plaats. Op de eerste volle dag van de vergadering hebben de afgevaardigden, met overweldigende meerderheid Yves PIERRE gekozen tot nieuwe voorzitter. Yves is predikant van de gemeente Charleroi, Bruxelles-Centre en de Afrikaans Franse kerk in de Kruidentuin, Brussel. Hij is 49 jaar, met drie kinderen en 20 dienstjaren als predikant onder de riem. Hij wordt enorm gewaardeerd door zijn collega’s en met luid applaus gaven de afgevaardigden ook hun waardering.

Met het verkiezen van een nieuwe voorzitter werd er ook afscheid genomen van zijn voorganger, Jeroen TUINSTRA. Jeroen heeft 10 jaar gediend als voorzitter, die z’n laatste rapport in de ochtend had gegeven. Jeroen heeft ook het gebed uitgesproken om een zegen te vragen over de nieuwe voorzitter en zijn toekomstige team.

De benoemingscommissie onder leiding van de voorzitter van de Frans-Belgische Unie, Ruben DE ABREU, gaat verder met haar werk om de rest van posities, waaronder de algemeen secretaris en penningmeester te benoemen.

Reacties zijn gesloten.