Nieuw team op de Federatie

Christian Sabot, Penningmeester en Fabio Luna, Algemeen Secretaris

Tijdens de tweede volle dag heeft de Algemene Vergadering van de Belgisch-Luxemburgse Federatie een geheel nieuw team gekozen. Met uitzondering van de penningmeester, Christian Sabot, die met overweldigende meerderheid werd herkozen zijn alle andere posten vernieuwd. Fabio Luna werd gekozen tot de Algemeen Secretaris. De post werd eerst bekleed door Edouard Ajinça, die helaas niet in persoon aanwezig kon zijn tijdens de vergadering, vanwege voetblessure. Fabio is 38 jaar, getrouwd met 2 kinderen en is de predikant van Namen en de Franstalige groep in Geraardsbergen.

Voor de pijler Jeugd & Gezin werd Jérôme Raucy gekozen als coordinator. Jérôme is 42 jaar, getrouwd met 3 kinderen en zit nog in zijn stageperiode in Woluwe. Hij vervangt Philippe Leduc die 2 weken eerder gekozen werd tot hoofd van de pijler Educatie & Jeugd bij de Frans-Belgische Unie. David Carballo werd gekozen tot coordinator van de pijler Vorming & Missie. Hij is 37 jaar, met een dochtertje en is verantwoordelijk voor de Spaanstalige kerken Bizet en Antwerpen en Brussels International. Hij vervangt Ricardo Pereira, predikant van de Portugeessprekende kerk in Brussel, de Ghanese kerk in Antwerpen en de Internationale groep in Gent.

Nieuwe Federatiebestuur 2023-2027 (niet compleet)

Tijdens de laatste dag werd ook het nieuwe federatiebestuur benoemd. Voor het eerst in de geschiedenis van de federatie zijn er 6 vrouwen benoemd tot lid van het bestuur. In totaal zitten er 13 leden in het bestuur, waarbij de voorzitter, penningmeester, secretaris en de 2 coördinatoren van de pijlers zijn meegerekend. Het oude bestuur, voorzitter, algemeen secretaris en hoofden van de pijlers werden nogmaals bedankt voor hun inzet toewijding aan het werk van de kerk van het afgelopen mandaat. De voorzitter van de Frans-Belgische Unie heeft dan ook een zegen gevraagd voor het nieuwe bestuur.

De dag en de Algemene Vergadering werd uiteindelijk afgesloten met een woord van de nieuwe voorzitter, Yves Pierre. Hij begon zijn toespraak in het Nederlands wat door de zaal bijzonder werd gewaardeerd. Verder gaf hij aan op zoek te zijn naar de eenheid van de kerk en bovenal goed te willen luisteren naar alle verschillende leden in de kerk. Als laatste mocht Roberto Bandenas, oud-professor in de theologie aan onze universiteit in Collonges-sous-Salève, de dag afsluiten met een overdenking. Roberto heeft gedurende de gehele vergadering op verschillende momenten de geestelijke momenten verzorgt en de afgevaardigden op vriendelijke manier eraan herinnert waar de kerk eigenlijk voor staat.

Er mag teruggeblikt worden op bijzonder goed verlopen vergadering. Alle rapporten en benoemingen zijn met overgrote meerderheden afgestemd en er heerste geen enkele spanning in de zaal, wat in het verleden wel eens anders is geweest.

Reacties zijn gesloten.