Unie opent speciale pagina situatie Oekraïne

De Frans-Belgische Unie heeft op haar nieuws-website (Adventist News Network) een speciale sectie geopened met nieuwsberichten over de oorlog in de Oekraïne. De afgelopen week zijn we allemaal getuigen geweest van de escalerende oorlog in de Oekraïne. Al meer dan 1 miljoen mensen hebben het land onvlucht sinds het begin van de oorlog en er zijn al vele slachtoffers gevallen.

ADRA-België, Luxemburg en Frankrijk hebben een speciale inzamelactie opgezet om ADRA in Polen, Hongarije en de Oekraïne te ondersteunen in hun hulp aan de vele vluchtelingen. Met name denkens, kleding en warme maaltijden worden verdeeld onder de vluchtelingen en de bevolking.

De Adventkerk in België en Luxemburg kent vele Oekraïners en Russen onder haar leden die familie hebben in het conflictgebied. De voorzitter van de Federatie heeft dan ook opgeroepen voor een speciale voorbede voor de situatie in de Oekraïne maar ook een oproep tot naasteliefde. “Laten we bidden dat we elkaar niet als vijanden zien maar als broeders en zusters in Christus en we zo steun bij elkaar mogen vinden,” aldus een schrijven aan alle Adventkerken in de Federatie.

Brief aan alle Adventgemeenten in de Federatie

Reacties zijn gesloten.